zaterdag 30 maart 2013

Wie wat bewaard....

die heeft wat.   Nu hebben we een grote zolder dus......
 Vroeger  hielden ze voor de Pasen grote schoonmaak, daar hoorde ook zolder opruimen bij. Vroeger heb ik dat altijd onzinnig gevonden. Nu denk ik wel eens dat het nog zo gek niet was. Ik kan me nog goed herinneren dat mijn moeder voorjaarsschoonmaak hield. In mijn herinneringen is het dan prachtig weer en schijnt de zon volop. Tussen de middag naar huis lopend met maillots aan die kriebelen door de warmte. Het tuinhek door, dan langs de waslijn waar de wollen dekens hangen te luchten. In huis hangt de geur van boenwas. Dan aan mam vragen of je met 'blote benen en met zonder jas"mag.(  zo bloot werden de benen niet want naar school hadden we keurig kniekousen aan. Wel zelfgebreid  met een ajourpatroon) Gewoonlijk kregen we met Pasen onze zomerkleren in de kast.
Dan was het huis weer spik en span en moeder de vrouw moe maar voldaan
 .
.Mijn man ging laatst de zolder op om de kussens van de tuinstoelen te pakken. (we blijven optimistisch) en kwam weer beneden met de vraag of ik wel wist dat er nog een rood naaidoosje op zolder stond. Ik kon me er niets van herinneren dus hij weer naar boven. Kwam hij hier mee terug;


                     
 Het lijkt meer op een viskoffertje dan op een naaikistje maar het is het van mijn schoonmoeder geweest die al meer dan 20 jaar geleden is overleden. Dit koffertje ging ook altijd mee als ze er met de caravan op uit trokken en bevat dus alles wat je maar  nodig kunt hebben om een en ander te repareren


 Haal ik overal  oude klosjes en andere naaispullen vandaan heb ik deze 'schatten' op zolder staan
Tot het EHBOspeldje van mijn schoonvader aan toe. Het mooiste wat er in zat vind ik het speldenkussen.


 Deze heeft ze vast en zeker zelf gemaakt want ze was altijd wel ergens mee bezig .



 Heb het voorzichtig gewassen nadat ik er tig naalden uit gehaald heb. 


Nu ligt het onder een stolp mooi te zijn met haar naalden koker die ik al wel eerder had. Een oude PTT knoop, al eens op een rommelmarkt gevonden. (Schoonvader en zijn broer en zoon waren jaren postbode.)  Op de achtergrond kun je nog het 'schoollapje'  van haar  zien staan.  Zo leuk om dat nu nog te hebben.  Heb zelfs nog een jurkje van haar dat ze als baby droeg en vlak na de oorlog vermaakt heeft tot doopjurk waar mijn man  en later zijn broers  in gedoopt zijn. 


Fijne Paasdagen.
Dini














                                         

donderdag 21 maart 2013

In de ban van.....

Jawel , ik doe maar net of het nu echt voorjaar is . Dan komt het vanzelf , hoop ik.  De caravan is naar de daeler voor een onderhouds beurt en de eerste plannen zijn gemaakt. Als het 's nachts erg koud is trekken we een quilt over ons dekbed en hebben het dan warm genoeg. Vorig jaar heb ik een quilt speciaal voor de caravan gemaakt met een zeer toepasselijke naam.
                                     

                     
    Lente kriebels.

Gemaakt van een jellyroll , cherish nature, er zitten stofjes tussen met eitjes, blaadjes en bijtjes.

De achterkant is ook leuk, kijk maar
                                                                 
                         
   .   

 Oeps ....    hangt ze op de kop, even overnieuw



Zo dan, dit is beter. Het panel in het midden had ik al een jaar eerder eens van iemand gekregen.  Vond de kleuren erg mooi  maar wat doe je met een panel????  Het toeval wil dat ik ook de jellyroll van iemand anders gekregen heb en het van de zelfde serie bleek te zijn. Past, wat kleur betreft, heel mooi in de caravan.     De andere stof is een dekbedovertrek van de markt. Hier  komen de kleuren weer terug in de  vogels.

 Nog een foto om het quiltpatroon te laten zien. De lange rechte banen heb ik met de machine gedaan maar in de lichte vlakken met de hand


                                






                                        
                   
                                      


De vensterbanken staan vol met zaaibakken . Buiten staan er bloempotten met Dahlia's . Vorige jaar hebben de slakken de Dahlia's  opgepeuzeld. Om dat te voorkomen wil ik ze in pot opkweken tot halverwege en dan in de volle grond zetten . De basilicum begint al wat te worden. De pompoenen, lathyrus, uien en knoflook laat nog op zich wachten. Nu zorgen dat het niet verdroogd, dat gebeurd me  nog wel eens. Wat ook al goed gegroeid is ? Mijn Dear Jane/Mon Cherie.
                                                 
                               


                                          Ook een begin met de rand gemaakt

                                           
                         
Groetjes Dini

woensdag 13 maart 2013

Het land van de sneeuwvlokken


                                                                 
Nee, ik ben niet ingesneeuwd. Al zou je dat bijna denken als je bedenkt hoelang geleden is dat ik een blogje heb geplaatst. Was ik vorige week mijn stoepje aan het schrobben en de was buiten drogen ,  een uurtje geleden sneeuwde het hier weer een beetje.Gelukkig niet zo veel als in noord Frankrijk. 
 Het is niet geen verrassing dat ik het weer record van vorige week heel wat prettiger vond dan die van afgelopen nacht.
Dan zelf maar het voorjaar maken ; dat betekent eerst de winter spullen opruimen. 
(jammer genoeg zijn de kleuren iets te wit. De bewerkingen worden helaas ongedaan gemaakt bij het plaatsen. Toch maar eens aan de "helpdesk"vragen)



 Vorig jaar met veel plezier gemaakt.  De applicaties bijna allemaal in needle turn, heel kleine stukjes met een flanelsteek.  



                                                                   
Hier een knoopje , daar een (oud)  bandje.  De franje wappert in de wind en de belletjes klingelen zachtjes.


 De geborduurde sneeuwvlokken hebben een glitter draadje om het wat spannender te maken      




                            Slaap lekker sneeuwpopjes, tot volgend jaar.                                                                                               


In de bloemenwinkels zag je deze winter overal Amaryllis bollen die zonder dat ze in de grond stonden bloeiden. Prachtig maar helaas lukt het niet altijd. Zal wel aan de kwaliteit van de bol liggen maar hoe zie je dat...Deze bloeit al voor de tweede keer


Deze twee bollen komen niet verder dan groene puntjes waarvan de een ook al blad is. Jammer en wat nu? 
Zouden ze te bewaren zijn? Eerst weer oppotten en blad (kracht) laten krijgen misschien?  Dat ga ik maar proberen want vind het zonde om ze zo maar weg te gooien. Dan zien we wel wat ervan komt, volgend jaar.

En of ik nu die paar weken nog wat gehandwerkt heb? Jawel hoor. Er is een sok gebreid. Mon Cherie/ Dear Jane heeft er twee rijtjes bij en.........


                                                                       Deze mini afgemaakt. Heldere kleuren en door de lichte border lekker fris.  Wat meer voorjaar dus. Het is een freebee van Kathleen Tracy.( hier te vinden )
Onder tussen is hier de zon gaan schijnen, de lucht heeft meerdere blauwe stukken. Fijn want vanmiddag heb ik afgesproken om te gaan wandelen. 
Tot gauw, Dini