woensdag 31 juli 2013

Daar is ze weer

Het is toch wel erg lang geleden dat ik geschreven heb. Net terug van vakantie en er gebeurde hier van alles waardoor het bloggen er bij in bij inschoot. Soms ben je zo met de gedachten (en tijd) bij andere dingen dan handwerken, dat je er ook niet over kan schrijven. Heb dan ook niet zo veel quilterigs te laten zien.
 Er zijn wel een paar punten en de vier hoekstukken van de Dear Jane gemaakt. De resterende punten liggen in een mooi bakje te wachten, keurig de patroontje en lapjes gebundeld. Nog 28 stuks te gaan.

Wat ik wel kan laten zien is mijn "project' van gisteren en vandaag. Afgelopen herfst hebben we onze grenen kast geverfd met krijtverf waar we erg content mee zijn.  De eettafel was nog steeds grenen ............tot nu. DH nam het schuren voor zijn rekening en het kalken was aan mij. (Ik weet dat schuren eigenlijk niet nodig is maar in dit geval wel  voor het tafelblad)
De tafelpoten zijn gedaan met de kleur 'pure' en in de blanke en donkere was. Het tafelblad white-wash  met  ultra matte lak, alles van  Annie Sloan .  Een mooi resultaat. 




 Kijk eens wat een mooie matte glans



 Maar het is mooi weer, dus gaan we naar buiten.
 De tuin heeft de warmte en droogte redelijk doorstaan. Er zijn wat planten die het er moeilijk mee hebben maar de cherrytomaatjes  niet. De eersten zijn al bijna  zover dat ze  gegeten kunnen worden. 


De zelf gezaaide Ruculasla  stond na de vakantie prachtig te bloeien, ook leuk maar niet helemaal volgens plan.  
De helft van de Dahlia's staan in bloei, de hommels en bijen zijn me dankbaar. 

    

De andere helft is een lekker hapje geweest voor de slakken, denk ik. Er staan alleen nog maar steeltjes! (en een stokje om de plaats aan te geven) Of er is iets anders aan de hand geweest want 1 plant had al knoppen en  toen werd de stengel  halverwege zwart en was het gedaan met de knoppen.


Hoop dat je het kan zien, de zwart verschrompelde steel. Wat het is??????

Nu heb ik nog zo'n grapje van moedernatuur. Vorig jaar had ik mooie zaailingen van mijn bijna zwarte stokroos. Dacht dat het wel mooi zou staan naast de voordeur omdat het houtwerk ook diep donker rood is  De plant groeit voorspoedig en bloeit ook prachtig;



Alleen niet zwart maar wit met een heel klein beetje rose. 


 Deze zou wat beter te zien zijn  met de lichte muur op de achtergrond. Nu laat ik het maar zo. 

Nog even  de bloeiende Agapanthus laten zien.

  Mee gebracht uit Madeira waar ze overal bloeien. Netjes gekocht en vliegtuig-veilig verpakt. Had er niet veel vertrouwen in maar toch geprobeerd. Vorig jaar bloeide twee van de drie potten. Groot was mijn teleurstelling toen het witten bleken te zijn en niet de intens blauwe kleur die zo karakteristiek zijn.Ook mooi maar minder opvallend.



De potten hebben overwintert in de kelder en tot mijn grote verassing bloeien dit jaar alle drie planten en ........ er is  een blauwe bij met twee bloemen. De kleur wordt met de dag intenser, prachtig!!!


Fijne dagen buiten of binnen
groetjes Dini


dinsdag 2 juli 2013

Vervolg

 Na 5 weken rond trekken, door Slovenie en Kroatie, zijn we weer thuis. Het verbaast me telkens weer hoe snel dat went. Na een paar uur is de luxe en ruimte weer normaal. Al herinnerd de stapel wasgoed in de badkamer me er wel aan dat ik lang weg ben geweest.  Het was een vakantie met veel afwisseling. Eerst dagen met regen en erg lage temperaturen, wat waren we blij met ons kacheltje en de quilt als extra dekbed.



Later liep de temperatuur flink op, zelfs zo erg dat we dachten er goed aan te doen om van  de kust naar de bergen te gaan.






Dat bleek weinig  te helpen want ook hier was het warm (36 graden) Sneeuwde het hier 3 weken hiervoor nog, nu verdorde het gras al weer. Wel was het een explosie van kleur door bloemen in de bermen en de alpenweiden. 







 

Gelukkig stonden we pal aan een rivier , af en toekwam er een kano langs. Lekker met de voetjes in het water is het goed te doen.


 Op iets minder warme dagen heerlijk gewandeld in de schaduw





 Als dit geen fijn plekje is om de boterhammetjes op te eten . Kabbelend beekje, mooie grote stenen om op te zitten  en overal orchideen , prachtig !




 Ook zag je overal  de voor die streek typische hooischuurtjes staan, in alle soorten en maten. Ze worden niet alleen voor hooi gebruikt maar ook voor opslag van bouwmateriaal, landbouwmachine's , als druivenrek of om reclameborden aan op te hangen.

Even iets dichterbij dan zie je vast wel wat ik bedoel;  hang hier en daar een quilt aan en je hebt een prachtige lokatie voor een tentoonstelling



 Het plan was om dit uit te proberen. Zo kon ik mijn vorderingen van de Dear Jane mooi te showen, 
dacht ik. 
Helaas was toen het mooie weer op en begon het te regenen.


 Dan maar vanaf de brug want de quilt is al goed aan de maat.  Alle 13x13 blokjes zijn klaar en 1 rij taartpunten zitten aan elkaar. Kijk maar;


Nu ik weer thuis ben realiseer ik me dat ik van alles mee had genomen om te kunnen doen, borduren, breien, stof en patroon voor poppenquiltjes en nog veel meer. Het is de bankkast niet uit geweest. Wel heb ik in de auto de sokken die ik op de pennen had staan af gebreid.  Op de terugweg heb ik zelfs in de auto zitten  patchen. Dus rand nummer twee is in de maak. ...

Nieuwe projecten lonken  verleidelijk.
 Wel ligt er nog een en ander te wachten om gequilt te worden .

Misschien toch maar wat kleins tussen door???

Toch maar een sok op de pennen zetten om tijdens de Tour de France  te breien.

groetjes Dini