donderdag 19 september 2013

Inspirerende boeken

Zat ik vorige week nog op de camping het is voor mijn gevoel nu echt al herfst.(Omgeving Baarle-Nassau. De Crocosmia worden gemaaid. )


 De caravan is leeg gehaald en de meeste zomer kleding is uit de kast en er liggen pompoenen  op tafel . Zelfs de kachel is al aan. Het is even slikken maar de zomer zit er op. 


Het voordeel van herfst is wel dat er meer tijd voor handwerken over blijft. Helemaal stil ligt het hier nooit maar in de zomermaanden is het toch wel wat minder.
Ben een paar nieuwe projecten gestart, breien dit keer. Zag bij DD en bij Zus het tijdschrift Lace met prachtige breipatronen. Daar stond een leuk artikel in over kantbreien van de Schetlandeilanden. Beroemd om de grote kanten doeken en sjaals in prachtige en ingewikkelde patronen , al sinds het Victoriaanse tijdperk!. Nu had ik nog een knotje wol liggen die nodig op gebreid moet worden dus dat patroon moet het worden. De wetenschap dat dit een oud en traditioneel patroon is maakt het voor mij extra mooi, heet het knotje wol ook nog Lace.  Alles klopt dus , behalve de steken verhouding.  

Een proeflapje gebreid, patroon aangepast en beginnen maar.


 


Is dit niet te grof  ?  Ik twijfel of dit goed komt met het opspannen maar voorlopig laat ik het zo. Zal eerst maar advies vragen aan Zus.  Een ander breiproject heeft voorrangVorige week is dit boek verschenen en is een aanrader voor iedereen die van breien en/of tradities houdt.
'Visserstruien' van Stella Ruhe


Het ziet er prachtig verzorgt uit, heeft prachtige oude foto's 
Ook mijn woonplaats staat er in met twee truien en die staan model voor een verjaardags kadootje. Geen trui maar wat het wel is.........
Dit blijft dus nog even geheim, over een klein maandje moet het klaar zijn.  Daarna laat ik het zien.
Ook DH en DS hebben er in zitten lezen en de foto's bekeken  Het is natuurlijk ook extra leuk als je bedenkt dat ons huis vroeger ook aan zee stond. Het huis staat zelfs een stuk hoger dan de tuin zodat het huis droog bleef als er hoogwater werd.

Nu zie je "Primarily Quilts'van Di Ford  liggen, met fantastische patronen. heel inspirerend. Maar nu nog niet, heb nog te veel wat nog afgemaakt moet worden.


En dan nu nog een gezond calorie-arm toetje;


Een taartje dat groter wordt terwijl je er aan  van smult (ik kijk met een scheef oog naar operatie nl fit)
Nog even en alle taartpunten zijn klaar. 

Eet smakelijk!

Dini


1 opmerking:

  1. Ah, je hebt hem gekocht?! Ben benieuwd naar de lokale patronen!

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen