zondag 24 februari 2013

Soms zit het mee en soms zit het tegen

Overal op de blogs kom je berichten tegen over de handwerkbeurs in Zwolle . Veel foto"s met aankopen luisteren de verhalen op.  Ja, ik ben ook geweest en ja ik heb ook diverse aankopen gedaan. En  nee, ik ga niet alles showen. Niet omdat niemand mag weten wat ik gekocht heb maar ik houd er niet van om er mee te koop te lopen.  Wel ben ik erg blij dat we al op donderdag zijn gegaan; het was heerlijk rustig! Hebben ons prima vermaakt.
Nu ging ik ook een beetje met een missie; stof voor de rand van mijn huisjes quilt. Wat viel dat tegen om er iets leuks bij te zoeken. De meeste kramen hadden alleen fat quaters mee. Soms boden ze aan dit dan  na de beurs op te sturen. Uiteindelijk heb ik dat gedaan ; kreeg ik  maandag een berichtje dat de stof er niet meer was. Woensdag was het er toch nog wel   Begon  zelf te twijfelen  maar toch besteld. Zaterdag plofte het al op de mat  Eind goed al goed??  Nou nee.......Kijk maar mee;

                                                                               
De kleuren vallen weg helemaal weg  en ook de hoofdkleur is heel anders. Dat krijg je er van als je maar een klein stukje stof  er bij houd en niet alles goed van een afstand bekijkt.  Heb alles eens op de quilt aan de muur gespeld om het eens goed te kunnen bekijken . Werd het niet beter van moet ik zeggen. Nu is de bank die er onder staat ook nog leverkleurig en dus werd het een flets geheel. Heb het een avond laten hangen en ben tot de conclusie gekomen dat ik een beste miskoop heb begaan. Koop eigenlijk nooit  hele dure stof en jawel overkomt me dit.  Waar het aan ligt??  Nu ben ik wel de hele week al flink ziek , daarom toch niet goed naar mijn eigen bedenkingen  heb geluisterd? Wie weet.
Vanmorgen al mijn moed bij een geraapt en iets helemaal  anders geprobeerd en daar word ik toch vrolijker van
                                                    De lap is te klein maar de aubergine/paarse  kleur komt wel in de hele quilt terug en het spreekt allemaal veel meer.  Zoiets moet het dus  gaan worden.  Het enige nadeel is dat het met zo'n duidelijke rand het  misschien niet zo mooi is om de trapjes en lantarenpalen weer terug te laten komen zoals het patroon het heeft.  Wat een dilemma kun je hebben als quiltster!!

Veel nieuws hebben jullie niet te zien gekregen dit keer.De flinke koorts en hoestbuien van zowel mijn man als mij was het een week van in bed uit bed. De koorts is weg, nu de hoestbuien nog. Dan kunnen we voorzichtig aan weer eens wat freubelen. Als het dan ook nog de zon wil gaan schijnen dan knap ik helemaal op. Helaas sneeuwt het hier nog steeds. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Heb behoefte aan de lente.
Houd het gezond Dini

donderdag 14 februari 2013

Valentijnsdag

Elk jaar zie je meer en meer hartjes en de kleur rood verschijnen rond Valentijnsdag. Kan niet achterblijven en doe het heel voorzichtig  mee..... 

        
      "Klein maar fijn" zullen we maar denken. 
                                                 

                                                                      
Mag nog even mijn huiswerk laten zien. Altijd leuk dit blok. Ben vanavond aan een variant op dit blok begonnen. Laat het als het klaar is wel zien. Mocht je benieuwd zijn dan kun je kijken bij  http://sentimentalquilter.blogspot.nl/   Ze heeft nog een give away .  Niet massaal mee gaan doen want dan wordt mijn kans om wat te winnen steeds kleiner...
    
                                          
                                        Wat een sneeuw ligt er nog hier. Deze foto is gisteren gemaakt, vandaag is het wel wat minder geworden maar schoon is het hier nog niet. Dan is er voor morgenmiddag weer nieuwe sneeuw voorspeld.  De spoorwegen hebben het rooster weer aangepast, nog niet voor onze regio. Zal het vanzelf merken want ga morgen op stap me t mijn dochter( http://www.kervei.blogspot.nl/ )
 Gezellig naar de handwerkbeurs in Zwolle. 

 Jullie ook een fijne dag. Dini

vrijdag 8 februari 2013

Gelukt

Het is me gelukt; de blokken van 'Huisje, boompje, beestje" zijn klaar. Nog in drie delen omdat dat makkelijker is om mee te nemen naar de Handwerkbeurs in Zwolle.  

                                                                    

Een beetje moeilijk te zien zo. Ik zal ze 1 voor 1 laten zien.


                                                                          

Blok 1. Nog goed te doen.

                                                                       

           Blok 2.Ook nog niet echt moeilijk.

                                                  

Blok 3.  Wordt al wat meer opletten 

                                                 

Blok 4. Weer een iets moeilijker en bewerkelijker. Geen 16 raampjes maar  33. 

                                                   

Blok 5. Met stip het drukste en grootste blok. Meer dan 70 kleine blaadjes en 73 raampjes! Wel heel het aller leukste blok.


Blok 6. Moet zelf steeds aan 'de dijk van Volendam'  denken  als ik het bovenste deel van dit blok bekijk.  Hier heb ik in gesmokkeld. De twee hondjes in het midden heb ik vergoot (naar 141%)  Nog zijn ze ieniemini. Kijk maar eens naar de oortjes; maar iets groter  als een speldenknop

                                                                                         

Leuk detail zo'n plassend hondje.

                                      
Van wie zou die fiets zijn;  de koster of van de meneer pastoor?  En zouden de bewoners van de huisjes wel blij zijn met al die loslopende honden?? Denk dat dit zo'n slaperig dorpje ergens in de Elzas is. Daar zie je soms de meest kleurrijke huizen staan. 
Groetjes Dini


woensdag 6 februari 2013

weer een rijtje erbij.

Heb ik een blogje  gemaakt, voeg een laatste foto toe en weg is alles. Niet dat ik niet gewaarschuwd ben. Ik hoor het haar nog zeggen; sla het tussendoor een paar keer op, anders ben je alles een keer alles ineens kwijt. Ik heb het onthouden maar dacht er pas aan toen het me overkwam. Uit huilen en opnieuw beginnen dus.  Dat overkwam me ook met de SAL van Temeculaquilt. Niet dat ik alles opnieuw gedaan heb maar wel een paar. 

                                                            
De kleuren zijn helaas niet zoals het in werkelijkheid zijn. Niet op de computer gecontroleerd en dan krijg je dat.  De volgende is het iets beter, kijk maar

                                                                

Beter maar nog niet optimaal.


 Even kijken of het mooi wordt met de tussen banen,........... denk het wel. 
Gezien dat ik van de eerste rij een blokje heb veranderd? Nu is het meer een geheel.

Dan nog een rij om te showen van Dear Jane/ Mon Cherie;De volgende rijen zullen wel wat trager gaan want daar heb ik minder blokjes van klaar. 

Maar nu eerst Huisje, boompje, beestje. Ben bijna klaar met de 6 blokken. Nog twee hondjes en twee vogel. Dan kan ik volgende week op de Handwerkbeurs kijken voor stof  voor de rand. Heerlijk op schoolreisje en wie weet komen we elkaar wel tegen.

groetjes Dini.