zondag 24 februari 2013

Soms zit het mee en soms zit het tegen

Overal op de blogs kom je berichten tegen over de handwerkbeurs in Zwolle . Veel foto"s met aankopen luisteren de verhalen op.  Ja, ik ben ook geweest en ja ik heb ook diverse aankopen gedaan. En  nee, ik ga niet alles showen. Niet omdat niemand mag weten wat ik gekocht heb maar ik houd er niet van om er mee te koop te lopen.  Wel ben ik erg blij dat we al op donderdag zijn gegaan; het was heerlijk rustig! Hebben ons prima vermaakt.
Nu ging ik ook een beetje met een missie; stof voor de rand van mijn huisjes quilt. Wat viel dat tegen om er iets leuks bij te zoeken. De meeste kramen hadden alleen fat quaters mee. Soms boden ze aan dit dan  na de beurs op te sturen. Uiteindelijk heb ik dat gedaan ; kreeg ik  maandag een berichtje dat de stof er niet meer was. Woensdag was het er toch nog wel   Begon  zelf te twijfelen  maar toch besteld. Zaterdag plofte het al op de mat  Eind goed al goed??  Nou nee.......Kijk maar mee;

                                                                               
De kleuren vallen weg helemaal weg  en ook de hoofdkleur is heel anders. Dat krijg je er van als je maar een klein stukje stof  er bij houd en niet alles goed van een afstand bekijkt.  Heb alles eens op de quilt aan de muur gespeld om het eens goed te kunnen bekijken . Werd het niet beter van moet ik zeggen. Nu is de bank die er onder staat ook nog leverkleurig en dus werd het een flets geheel. Heb het een avond laten hangen en ben tot de conclusie gekomen dat ik een beste miskoop heb begaan. Koop eigenlijk nooit  hele dure stof en jawel overkomt me dit.  Waar het aan ligt??  Nu ben ik wel de hele week al flink ziek , daarom toch niet goed naar mijn eigen bedenkingen  heb geluisterd? Wie weet.
Vanmorgen al mijn moed bij een geraapt en iets helemaal  anders geprobeerd en daar word ik toch vrolijker van
                                                    De lap is te klein maar de aubergine/paarse  kleur komt wel in de hele quilt terug en het spreekt allemaal veel meer.  Zoiets moet het dus  gaan worden.  Het enige nadeel is dat het met zo'n duidelijke rand het  misschien niet zo mooi is om de trapjes en lantarenpalen weer terug te laten komen zoals het patroon het heeft.  Wat een dilemma kun je hebben als quiltster!!

Veel nieuws hebben jullie niet te zien gekregen dit keer.De flinke koorts en hoestbuien van zowel mijn man als mij was het een week van in bed uit bed. De koorts is weg, nu de hoestbuien nog. Dan kunnen we voorzichtig aan weer eens wat freubelen. Als het dan ook nog de zon wil gaan schijnen dan knap ik helemaal op. Helaas sneeuwt het hier nog steeds. Ik ben er eigenlijk wel klaar mee. Heb behoefte aan de lente.
Houd het gezond Dini

3 opmerkingen:

 1. Die donkere achtergrond vind ik ook veel mooier, daardoor springt het mooie quiltwerk er veel meer uit en komt het veel beter tot zijn recht.
  Heel veel beterschap! Als ik de zon zie zal ik hem doorsturen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is wel duidelijk welke stof je zou moeten kiezen. Ik vind de ruitstof wel erg mooi maar het vraagt te veel aandacht. Ben benieuwd. Ik ben nog niet zo ver. Even met iets anders bezig.
  Achja, die vervelende griep. 'k Heb 't net achter de rug maar nog wel last van restverschijnselen. Langdurige kwestie.
  Beterschap en succes met je rand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou ja zeg.... Ik dacht echt at deze mooi zou zijn! Inderdaad komt alles beter uit op donkere stof... Wat kan het soms lastig zijn!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen