donderdag 21 maart 2013

In de ban van.....

Jawel , ik doe maar net of het nu echt voorjaar is . Dan komt het vanzelf , hoop ik.  De caravan is naar de daeler voor een onderhouds beurt en de eerste plannen zijn gemaakt. Als het 's nachts erg koud is trekken we een quilt over ons dekbed en hebben het dan warm genoeg. Vorig jaar heb ik een quilt speciaal voor de caravan gemaakt met een zeer toepasselijke naam.
                                     

                     
    Lente kriebels.

Gemaakt van een jellyroll , cherish nature, er zitten stofjes tussen met eitjes, blaadjes en bijtjes.

De achterkant is ook leuk, kijk maar
                                                                 
                         
   .   

 Oeps ....    hangt ze op de kop, even overnieuwZo dan, dit is beter. Het panel in het midden had ik al een jaar eerder eens van iemand gekregen.  Vond de kleuren erg mooi  maar wat doe je met een panel????  Het toeval wil dat ik ook de jellyroll van iemand anders gekregen heb en het van de zelfde serie bleek te zijn. Past, wat kleur betreft, heel mooi in de caravan.     De andere stof is een dekbedovertrek van de markt. Hier  komen de kleuren weer terug in de  vogels.

 Nog een foto om het quiltpatroon te laten zien. De lange rechte banen heb ik met de machine gedaan maar in de lichte vlakken met de hand


                                


                                        
                   
                                      


De vensterbanken staan vol met zaaibakken . Buiten staan er bloempotten met Dahlia's . Vorige jaar hebben de slakken de Dahlia's  opgepeuzeld. Om dat te voorkomen wil ik ze in pot opkweken tot halverwege en dan in de volle grond zetten . De basilicum begint al wat te worden. De pompoenen, lathyrus, uien en knoflook laat nog op zich wachten. Nu zorgen dat het niet verdroogd, dat gebeurd me  nog wel eens. Wat ook al goed gegroeid is ? Mijn Dear Jane/Mon Cherie.
                                                 
                               


                                          Ook een begin met de rand gemaakt

                                           
                         
Groetjes Dini

1 opmerking:

  1. Oh, wat een prachtige quilt laat je weer zien! Helemaal mooi!
    Ook de onderste wordt erg mooi. Misschien moet ik het ook maar eens proberen. Mijn moeder kan het ook zo goed, daar ben ik best trots op, heb pas nog een mooi kussen gekregen.
    Ik hoop dat het snel weer wordt om er met de caravan op uit te trekken, we zijn met ons allen wel toe aan een flinke dosis zonnestralen en een prettige temperatuur.

    BeantwoordenVerwijderen