donderdag 11 april 2013

Hoe is het toch met......

Met mij gaat het goed hoor!. Ben niet ziek geweest, ook niet op vakantie, alleen nog niet zo gewent om regelmatig een stukje te schrijven. Ook de tuin had wat aandacht nodig.  Maar nu dan toch even een update.
De herensokken zijn af ( op de draadjes afhechten na) en hangen te wachten op hun bestemming.
                                                               

De meeste manlijke familieleden hebben het afgelopen jaar een paar sokken voor hun verjaardag gehad, Deze sokken hebben nog geen definitieve bestemming maar ik denk niet dat ik er mee blijf zitten. Liefhebbers genoeg!

Op de achtergrond is de tuin  te zien. Maandag en dinsdag heb ik hard gewerkt om hem (of haar?) voor de regen "zomerklaar" te maken. Veel gesnoeid en wat  planten verzet. Nieuwe bessenstruikjes gepland en verheug me nu al  op de oogst. Broodje bessenjam lijkt me wel lekker. 
De zaaibakjes op de vensterbank boven de verwarming hebben prima gewerkt. 
De Lathyrus en Pompoenen  staan er goed bij Na een 2 weken afharden in de bijkeuken staan ze nu in mijn nieuw aangeschafte kasje. Geen glazen kas hoor maar een plastic exemplaar van Marskramer maar ik ben er erg blij mee. Helaas vergeten een foto te maken maar die zal vast nog wel een keer langs komen. 

Nu nog de vorderingen met lapjes laten zien want in de avonduren komen ze altijd wel even uit het bakje. DJ/Mon  Cherie groeit al net zo hard als de plantjes. 


Al negen van de 13 rijen zijn klaar en aan elkaar.  De punten van de rand vind ik een ware  uitdaging. Ze gaan niet allemaal in een keer goed.  Gelukkig heb ik wel de mallen er bij en daarmee is het beter te zien of je nog op de goede weg bent. Nu maak  ik een blokje en  daarna een punt voor de rand, om en om.  

Ook de blokjes van de Temecula quilt  zijn klaar.Ben nu bezig om de rijen aan elkaar te zetten en te bedenken hoe ik zal quilten. Binnenkort een hele top om te showen dus. Best leuk voor de afwisseling. 

Tot dan   Dini 

.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er allemaal goed uit! Goed dat je erover begint, de blokjes van Temecula heb ik ook nog liggen....

    groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen