zondag 12 mei 2013

Nog even wat laten zien

Door alle extra zon - en feestdagen ben ik mijn ritme een beetje kwijt.Heb weinig aan handwerken gedaan de laatste week, ben meer in de tuin bezig geweest.
  Nu heb ik de volgende foto's al op 5 mei gemaakt. Zo heb ik mijn omslagdoek nog niet eens geshowd! Helemaal af en al 1 avond gebruikt.
Ik was van plan om het garen helemaal op te breien maar om het patroon goed te laten doorlopen moet je al dat gokken. Achteraf had ik hem nog iets groter kunnen breien, heb nog wel wat over. 


 

 Op de handwerkbeurs heb ik me , samen met Ilse, staan te vergapen aan al die mooie sjaals/omslagdoeken.
Prachtige superdunne wolletjes in de meest mooie kleuren. Wel wat prijzig, zeker als je niet weet of het je lukt om te breien in een kantsteek.Heb erg staan twijfelen of ik wel of niet....Het werd niet.
 Dus toen ik bij Zeeman een heel dunne bol breigaren tegen kwam dacht ik ; toch maar eens proberen. Voor 1€50 kun je kijken of het te doen is.
 Het was even wennen om  m,et een rondbreinaald te breien maar wonder boven wonder viel dat mee.  Heel trots liet ik Ilse een paar dagen later het begin zien. Bleek dat zij er ook een op de pennen had staan!!!  Zo zie je maar weer dat de appel valt niet ver van de boom.!
(dit is trouwens een perenboom en al uitgebloeid.) Nog even een detailfoto. Het patroon is van Dropsdesign. Heb een niet al te moeilijk patroon uitgezocht.
Ben zelf  er heel tevreden over en leuk om een keer gedaan te hebben. Of er nog een zal volgen weet ik nog niet. Heb maar weer gewoon een sok op de pennen staan. Alhoewel dat niet altijd direkt goed gaat.  Heb een ander merk garen als anders. Na twee keer uithalen heb ik nu de juiste steken verhouding, geloof ik. 
Drie maal is scheepsrecht 


Nog even de appelboompjes laten zien met.......


Een hele rij blokjes en een rij punten voor de Dear Jane.  Nog drie rijen blokjes en drie rijen puntjes, zou ik het redden om haar dit jaar nog helemaal klaar te krijgen??

Wie weet,  een fijne moederdag allemaal!
groetjes Dini

2 opmerkingen:

 1. Wow, je omslagdoek is heel mooi geworden! Deze maand bij hobbydoos korting op alles van drops, dus ook dat mooie kantgaren... Misschien moeten we nog een paar mooie strengen bestellen?

  Grtz,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, wat een prachtige omslagdoek!
  Het gaat vast lukken met de quilt. Je hebt er in ieder geval al heel veel moois van laten zien; wat zal het geheel super mooi zijn!

  BeantwoordenVerwijderen