donderdag 23 mei 2013

Top af


Het is gelukt; mijn huisjes top is af. Ga haar straks dubbelen, tenminste........als de film met Brad Pitt  het toelaat.  Anders wordt het morgen avond.  De achterkant en de batting liggen klaar. Laatst liet ik dat al zien.
Weet ondertussen dat die 'Quilters dream green' heet. Op de site staat zelfs hoeveel ped flessen er verwerkt wordt per quilt en op veel plaatsen te koop. (Zelfs bij Amazon.com) 

Maar nu; TA DAH...........

Top helemaal klaar, nu nog 'even'doorpitten.

Heb ik deze helemaal met de hand gedaan , ook machinaal quilten vind ik leuk om te doen. 
Zal  je laten zien wat ik vorig jaar om deze tijd gemaakt heb. 

Dit is gemaakt naar een foto uit het boek;  Allenig is maar een wankele basis'  van Arjeh Kalman en Brand Overeem. 

Het herinnerd me aan mijn opa en oma , die ook op de Veluwe woonden. Bij ze logeren en dan in de bedstee slapen. Of samen met nichtjes en neefjes mee rijden op de kar van de melkrijder, met de rug tegen de melkbussen zitten. In mijn beleving was het dan altijd zonnig weer en bloeiden er altijd korenbloemen en klaprozen tussen het graan.


Nu staat het in de kast met wat brocante erbij.  Het is net het  Veluwsmuseum  in het klein volgen DH . Na een tijdje zet ik  er weer andere spulletjes neer, passend bij het jaargetij.
Groetjes Dini

3 opmerkingen:

 1. Prachtig, die huisjesquilt, heel mooi werk!
  Maar het boerenstel vind ik helemaal geweldig! DAar kan geen foto tegenop :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat zijn de huisjes leuk zo! Prachtig.... Over landschappen: zin om te helpen met voorbeelden voor de workshop die Marjon en ik geven? Landschap, maar dan met de hand en met transferverf.....ook leuk!

  Gr,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wowwow Dini, je hebt 'm klaar. Wat moooii is tie geworden zeg.
  Die donkere rand vind ik helemaal super.
  Ik ben nog niet zo ver. Bij mij is de klad er even ingekomen. Zit een beetje weggestopt in de kast. Maar hij komt er wel weer een keer uit hoor.
  Wat zijn die ouwe mensjes ook fantastisch geworden. Wat heb je dat mooi gemaakt. Ik heb heel goed moeten kijken of het geschilderd is of van stof gemaakt is. Helemaal super.

  gr.Heleni

  BeantwoordenVerwijderen