woensdag 31 juli 2013

Daar is ze weer

Het is toch wel erg lang geleden dat ik geschreven heb. Net terug van vakantie en er gebeurde hier van alles waardoor het bloggen er bij in bij inschoot. Soms ben je zo met de gedachten (en tijd) bij andere dingen dan handwerken, dat je er ook niet over kan schrijven. Heb dan ook niet zo veel quilterigs te laten zien.
 Er zijn wel een paar punten en de vier hoekstukken van de Dear Jane gemaakt. De resterende punten liggen in een mooi bakje te wachten, keurig de patroontje en lapjes gebundeld. Nog 28 stuks te gaan.

Wat ik wel kan laten zien is mijn "project' van gisteren en vandaag. Afgelopen herfst hebben we onze grenen kast geverfd met krijtverf waar we erg content mee zijn.  De eettafel was nog steeds grenen ............tot nu. DH nam het schuren voor zijn rekening en het kalken was aan mij. (Ik weet dat schuren eigenlijk niet nodig is maar in dit geval wel  voor het tafelblad)
De tafelpoten zijn gedaan met de kleur 'pure' en in de blanke en donkere was. Het tafelblad white-wash  met  ultra matte lak, alles van  Annie Sloan .  Een mooi resultaat. 
 Kijk eens wat een mooie matte glans Maar het is mooi weer, dus gaan we naar buiten.
 De tuin heeft de warmte en droogte redelijk doorstaan. Er zijn wat planten die het er moeilijk mee hebben maar de cherrytomaatjes  niet. De eersten zijn al bijna  zover dat ze  gegeten kunnen worden. 


De zelf gezaaide Ruculasla  stond na de vakantie prachtig te bloeien, ook leuk maar niet helemaal volgens plan.  
De helft van de Dahlia's staan in bloei, de hommels en bijen zijn me dankbaar. 

    

De andere helft is een lekker hapje geweest voor de slakken, denk ik. Er staan alleen nog maar steeltjes! (en een stokje om de plaats aan te geven) Of er is iets anders aan de hand geweest want 1 plant had al knoppen en  toen werd de stengel  halverwege zwart en was het gedaan met de knoppen.


Hoop dat je het kan zien, de zwart verschrompelde steel. Wat het is??????

Nu heb ik nog zo'n grapje van moedernatuur. Vorig jaar had ik mooie zaailingen van mijn bijna zwarte stokroos. Dacht dat het wel mooi zou staan naast de voordeur omdat het houtwerk ook diep donker rood is  De plant groeit voorspoedig en bloeit ook prachtig;Alleen niet zwart maar wit met een heel klein beetje rose. 


 Deze zou wat beter te zien zijn  met de lichte muur op de achtergrond. Nu laat ik het maar zo. 

Nog even  de bloeiende Agapanthus laten zien.

  Mee gebracht uit Madeira waar ze overal bloeien. Netjes gekocht en vliegtuig-veilig verpakt. Had er niet veel vertrouwen in maar toch geprobeerd. Vorig jaar bloeide twee van de drie potten. Groot was mijn teleurstelling toen het witten bleken te zijn en niet de intens blauwe kleur die zo karakteristiek zijn.Ook mooi maar minder opvallend.De potten hebben overwintert in de kelder en tot mijn grote verassing bloeien dit jaar alle drie planten en ........ er is  een blauwe bij met twee bloemen. De kleur wordt met de dag intenser, prachtig!!!


Fijne dagen buiten of binnen
groetjes Dini


1 opmerking:

  1. Ja, je moet wat, als het buiten zoooo warm is... De tafel is erg mooi geworden!!

    Groetjes,

    Ilse

    BeantwoordenVerwijderen