woensdag 27 november 2013

Vol verwachting.....

Klopte mijn hart toen ik zondag mijn huisjesquilt ging ophangen. Hij/zij was helemaal klaar, dacht ik.  Wat een tegenvaller was het. Hij/zij bleek niet mooi plat tegen de muur te hangen maar golft aan de onderkant en zijkanten dat het niet mooi meer is.  Daar moet nog wat aan gebeuren voordat ik het laat zien. Alleen wat er aan moet gebeuren weet ik nog niet,zal eens raad vragen bij anderen. Vol goede moed dan maar de Dear Jane dubbelen , bleek ik de achterkant te klein te hebben gemaakt. Ik wist dat het krap was maar 1cm te kort was een vervelende verrassing. Er blijft dus niets anders over om iets te laten zien wat al een poosje klaar is.  Laten we beginnen met het beste paard van stal.


Amerigo staat alweer voor het derde jaar op de schoorsteenmantel. Hij blijft leuk, zeker omdat hij maar een paar weken per jaar uit de kast komt.

Verder heb ik nog een 2 fotoseries voor handige hebbedingetjes Misschien handig voor deze tijd van het jaar. De eerste is geen idee van mij zelf. Een hele tijd terug al eens gelezen op een blog maar welke???? Zo ziet mijn voorraad breinaalden zonder knop er uit. Elke keer als ik wil beginnen moet ik ze bij een  zoeken en dan maar hopen dat ik de goede maat heb. Onderweg prikken ze ook regelmatig door mijn tas heen. Er zijn hulpstukjes voor, ik weet het maar die blijven bij mij niet zitten en ben ze binnen de kortste keren kwijt. Vroeger hadden we daar van die paddestoeltjes met elastiek voor. Hoop nog steeds dat ik die nog eens ergens op de kop kan tikken. Maar nu heb ik een goed alternatief.Wat heb je nodig; dopjes van  viltstiften of van de plakstiften van sew-line.                                                                                            Hoedenelastiek,                                                                                                           Prikpen of een dikke naald 

Verwarm de prikpen in een vlam en prik met een hete naald dwars door de dop Zelf heb ik het bij het gas gedaan met de afzuigkap aan want het smeltende plastic stinkt nogal.


Rijg een stuk elastiek door twee dopjes

Maak ze op maat  en schrijf met een marker de maat op 1 van de dopjes 

  
Zie hier .....ik kan direct zien welk setje naalden ik moet hebben en handig voor onderweg.


Nu dopjes sparen voor de rest.


De volgende foto's heeft ook met  breien te maken.  Voor mijn sjaal die ik aan het breien ben heb ik  markeringen nodig die niet aan het garen maar aan de pennen hangt. Die knutsel ik dan maar zelf in elkaar.


 Een oorbel, kraal en bedeltje is alles wat je nodig hebt. Een tangetje is handig De oorbel een beetje open buigen, kraal er op
De oorbel weer rond buigen en het uiteinde in de kraal stoppen
 Bedeltje er aan en klaar voor gebruik. 

Je zou zeggen dat niets het breien nog in de weg staat. niets is minder waard. Het is een zeer moeilijk patroon, elke pen is weer anders en heel veel telwerk. Hiervoor moet ik echt helemaal alleen zijn . Garantie dat deze sjaal af komt is er dus niet.

Brei en knutsel prettig,
                     Dini
2 opmerkingen:

 1. Ja, dat paard is echt geweldig leuk!
  Maar wat vervelend dat je quilts allebei niet helemaal volgens plan zijn. Je hebt er al zoveel werk aan gehad en de toppings (zo heet de bovenkant toch?) zagen er fantastisch uit en nu bij de afwerking gaat het niet helemaal goed :( Je krijgt het vast nog goed voor elkaar, daar ben ik van overtuigd.
  Slimme tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aan Zelda lag het niet... We gaan gauw alsnog sandwichen, komt vast in orde. Dat is gewoon weer een extra verhaal wat bij Mon Cherie hoort! En met de huisjes komt het ook heus wel goed.

  groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen