donderdag 24 januari 2013

beetje ziek


Heb jaren de griep kunnen ontlopen ondanks dat ik er vaak mee in aanraking kwam. Maar nu is het raak. Binnen een paar uur voelde ik me als een dweil. Het heeft 1 voordeel ; ik moest de tandarts voor morgen afzeggen want een hoestbui krijgen terwijl hij met een boor bezig is lijkt me niet echt prettig. Hang wat op de bank, doe een dutje en probeer toch een paar steekjes te doen. 
Toch heb ik nog wel wat te laten zien.


                                     

Zondag was het vogel tellen maar daar hadden ze beter wat minder reclame voor kunnen maken. Komen er normaal hele groepen vogels snoepen van de pindakaas of vetbollen, zondag bleven ze massaal weg. Heb toen deze specht dan maar afgemaakt.Zagen we toch nog een mooie vogel.


                                                     
Dear Jane/  Mon Cherie heeft er een rijtje bij gekregen en begint steeds mooier te worden.
Ook hebben jullie nog foto's te goed van mijn andere project. Vorig jaar had het tijdschrift Quiltmania een Mysterie quilt van Yoko Saito . Haar quilts zijn zo mooi dat ik daar wel aan mee wou doen. Vaak vind ik het erg moeilijk om zonder dat je het geheel gezien hebt  er dan een mooi geheel van te maken. Ben dan nu ook halverwege even gestopt tot alle delen uit waren. Vier van de zes zijn helemaal af en de laatste twee missen nog wat details. Dus hier deel 1 en 3 van mijn 'huisje, boompje, beestje'quilt. 

                                               

                                       

                                                      
Na zes delen was ook het eind resultaat te zien en dat stelde me niet teleur. Wat een leuke rand komt er nog omheen en wat grappig dat niet alles rechttoe rechtaan aan elkaar gezet wordt.  Maar zo ver ben ik nog niet.
Wacht ik zal nog wat details laten zien;


                  Schattig katje in diepe rust. 

                                                                        
 Een van de vele hondjes die op de quilt komen. 

Volgende berichtje de andere blokken die klaar zijn. 
Geniet nog even van het mooie vriesweer.
groetjes Dini

2 opmerkingen:

 1. Hè bah, de griep... heel veel beterschap! Hier gelukkig nog steeds niet getroffen (even af kloppen).
  Die specht, zo mooi! Ik heb die site nu ook bij mijn favorieten, wie weet kom ik nog eens aan de vogeltjes toe, want er zitten toch mooie bij!
  Ik vind je quilts werkelijk prachtig worden, allebei!!!!
  Dat heb ik nou nog nooit geprobeerd, terwijl mijn moeder ook de prachtigste quilts maakt, komt vast OOK nog eens (misschien als ik met pensioen ben over zo'n 23 jaar? ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh jee.... Verzorgt het thuisfront je wel een beetje?
  Wow, als ik die dear jane zo zie... Wordt erg mooi! Misschien moet ik die ook weer eens oppakken.... Hoewel ik ook nog zat anders te doen heb:)
  De huisjes worden ook leuk, vind die details ook erg leuk!

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen