dinsdag 29 januari 2013

even wat anders

Hier en daar op de blogs kom je het gratis patroon van http://temeculaquiltco.blogspot.nl/ al tegen. Vijf weken lang op vrijdag een nieuw deel. Je hoeft dus ook niet zo lang te wachten. Het is niet  moeilijk maar wel leuk vintage.  Ik heb het 'huiswerk'van deze week af.

                                                                        

Gisteravond heb ik zitten borduren. Heel toevallig een echt Hollands patroontje van haar. Het moet een speldenkussen(tje) worden voor mijn applicatie spelden. Om zo goed scherp te houden wil ik een kussentje maken zand erin .
Omdat alles in teken staat van ons Koninklijk huis kan ik niet achter blijven. Eerst dacht ik de tulpjes oranje te maken maar daarmee ging het tegeltjes idee verloren.  Een oranje knoopje  is herinnering aan deze gebeurtenis. Vanavond heb ik het in elkaar gezet en dacht hem af te maken maar kan het  zand niet vinden. Dacht dat ik nog wat had maar helaas .... onvindbaar. 
                              
Het patroontje is van haar                                                
Morgen schelpenzand halen en na het vullen het laatste naadje dicht zomen en ik ben klaar voor Koningsdag. 
Groetjes Dini

5 opmerkingen:

 1. Ow, dat speldenkussen is leuk geworden! Goed idee met zand. Ik las gisteren ergens om er staalwol in te doen om de spelden scherp te houden, maar zand lijkt me handiger in gebruik. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het werkt heel goed. Het kussentje wordt wel wat zwaar maar dat is op te lossen door er een binnen kussentje met het zand in te doen en de rest met normale vulling.

   Verwijderen
 2. Schattig dat speldenkussen!
  Ik ben nog steeds op zoek naar een leuke BOM, maar kon nog niets vinden naar mijn zin. Misschien doe ik deze wel met je mee....

  Groetjes,

  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik doe deze mee... Heb zelfs echte Judy stofjes: aunt Grace, die jaren 30 serie is ook van haar, dus die heb ik gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een goed idee, zal wel heel anders worden. Ben benieuwd naar het resultaat!

   Verwijderen